Den gode hundekurv

Den gode hundekurv har en stor betydning for dit kæledyrs fysiske og mentale trivsel. Det er vigtigt, at hundekurven giver hunden den bedste komfort både dag og nat. Det er også vigtigt, at den kan modstå slid, da dette helt automatisk kommer til, at ske fra hunds poter.

Man skal være særlig opmærksom på størrelsen på hundekurven. Der skal nemlig være plads til, at hunden kan ligge fuldt udstrakt. Det er også vigtigt, at hunden skal føle sig omsluttet af din hundekurv, når hunden ligger sammenkrøllet. Dette gør at hunden får en følelse af komfort og tryghed.

Skal hundekurven være blød eller hård?

Der findes rigtig mange forskellige slags hundekurve. Det er vigtigt, hvis kurven er af slidstærkt materiale som fx. tætvævet stof eller nylon. Man kan også vælge en plastikkurv. Fordelen ved en hundekurv i stof, er at det giver hunden et dejligt varmt og blødt sted at sove.

Fordelen ved en stof hundekurv er også at stoffet er aftageligt, så man har en mulighed for, at vaske og vedligeholde hundekurven. Fordelen ved en plastikkurv er, at den i højere grad kan tåle, hvis hunden kradser og bider i materialet. Hvis man vælger en hundekurv i plastik, skal man overveje og købe et tæppe eller pude til, så hunden ikke kun ligger på bar plastik. Fordelen ved denne hundekurv er, at den er nem at rengøre og den kan holde i mange år. Alt dette afhænger meget af hunderacen.

Hundekurv til hvalpe

Hvis du skal købe en hundekurv til en hvalp er en fordel, at købe en hundekurv af hårdt plast eller andre former for stærkt materiale. Hvalpe har nemlig en tendens til, at bide i hundekurven. Det er vigtigt, at tænke over at hunden er et flokdyr og kan godt lide og være sammen med familien. Derfor er det nemlig vigtigt, at hundekurven er placeret tæt på hvor familien befinder sig. Dette kan eksempelvis være i køkkenet ved spisebordet eller ved sofaen. Det er dog vigtigt, at huske at der ikke skal være meget trafik frem og tilbage, da man dermed kan stresse ens hund.

 

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her