CNC står for Computer Numerical Control. Det henviser til produktionsmaskiner, som via en computer, kan producere en masse ensartede og komplekse dele, der er tilpasset lige netop dine behov og ønsker – alt efter hvad du har brug for. Det gør, at du via et computersystem kan få emner, der er tilpasset helt ned til mindste præcision, hvad du har behov for. Da det er et kompleks system, anbefales det, at du rådfører dig med eksperter, som har mange års erfaring på markedet. På den måde kan du hele vejen igennem, blive vejledt til de helt korrekte løsninger og du vil føle dig tryggere hele vejen igennem.

Vær opmærksom på branchen

Alt efter hvilken branche du kommer fra og skal have lavet CNC i forbindelse med, kan det være en god ide at være obs på, hvilke erfaringer dem du henvender sig til, har fra tidligere. Er du f.eks. i fødevarebranchen? Jamen så kræver det altså noget helt specielle redskaber og værktøj i forhold til produktionen. Det er klart, at når noget skal laves i forbindelse med fødevarer, så skal det håndteres anderledes. Undersøg derfor, at der er en høj kvalitetssikring og en hurtig leveringstid. Oftest vil det her skulle bruges indenfor en vis tid og det duer derfor ikke med en leveringstid, der siger hurtigt men i virkeligheden tager flere uger.

Forskellen på CNC fræsning og CNC drejning

Ja, hvad er forskellen egentlig? CNC fræsning er, hvor selve emnet bliver spændt fast på maskinen, som så kører den hen imod maskinens længderetning. Emnet forbliver altså fast og kører ikke rundt. Det er i stedet værktøjet, der er i bevægelse. Ved CNC drejning er det anderledes. Som navnet selv siger, så er denne metode med drejning. Her er det emnet, der drejer rundt og værktøjet der skærer. Det er altså to forskellige måder, som på ingen måde skal sammenlignes, da de hver især bruges til to forskellige formål.

Eksperter der kan det hele

CNC er generelt kompleks og kræver, at man holder tungen lige i munden indtil computeren er opsat med de rigtige informationer. Inden man begynder, er det vigtigt først at vide, om dit format passer til det software, der bruges med maskinerne. Her vil der oftest kunne bruges formater såsom:

  • SAT
  • STEP
  • IGES
  • DXF
  • DWG m.m

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her