Kommer du afsted uden endegrej, så kan du lige så godt tage hjem igen – med mindre du er frisk på at fange fisk med dine bare næver. For som navnet næsten siger sig selv, så er det fiskeudstyr, som du sætter på for enden af din fiskestang. Alt efter type af fiskning, hvilken fiskestang og hvor du fisker, så vil du skulle have forskelligt endegrej til det hele.

8 typer af endegrej til dig 

Spinner 

Spinner kan få i et hav af varianter. De findes både til nybegyndere og øvede, til put and take søen eller til havet. Så vær opmærksom på, hvilken du køber, så du ikke ender med en 10 grams i søen og omvendt.

Blink

Blink er en type endegrej, hvor der igen findes et hav af forskellige typer, som passer til den type fiskeri, du foretrækker. Der findes forskellige former, størrelser og farver – alt efter hvad du foretrækker, hvilken fiskestang du har og hvor du foretrækker at fiske. 

Wobler

Wobler er oftest små dyr som insekter, fisk eller frøer, der bliver sat på enden af din fiskestang, når du skal ud at fiske. Men ligesom med alt andet endegrej, så er det ikke det hele, der passer til alt. De findes i forskellige størrelser og vægte – og noget er flydende og andet synker. Så det er altså værd at sætte sig ind i, hvad der vil give mest mening for dig. 

Gummidyr 

Gummidyr er de seneste par år blevet rigtig populære. Det er, som navnet siger, dyr af gummi – altså ikke ægte dyr. Er du nybegynder, anbefales det, at du starter med et dyr, der har ens form, så det er nemmer at få det til at ligne, at det er i live – og dyrene derfor fremstår levende. 

Flåd 

Bliver der fisket langt ude på vandet, så er flåd en god løsning til netop dette. Det smarte med flåd er, at du kan tilføje vand i, så det tilpasses det vandlag, hvor den type fisk du ønsker, befinder sig i. 

Glas 

At bruge glas som endegrej har sine fordele og ulemper. Fordelene er, at fiskene ikke kan se det. Det har en god vægt, når du kaster det i vandet, men vejer intet, når du trækker det tilbage ind, Ulempen er til gengæld, at det hurtigt går i stykker.

Forfang 

At finde det korrekte forfang afhænger i af, hvad type fiskeri du er interesseret i. Der findes forskellige forfang til både gedde eller hvis du er til sildefiskeri.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her