Der kan både være fysiske og psykiske årsager til impotens. Ikke desto mindre er det et problem, som mange mænd oplever, og derfor er det rart at få det behandlet.

Fakta

Impotens betyder kort sagt, at du som mand ikke kan opnå erektion, hvilket gør det besværligt at have samleje. For nogle mænd er det et midlertidigt problem, som kun opstår i nogle tilfælde, mens det for andre er mere permanent. Derfor skelnes der altså mellem delvis og komplet impotens.

Delvis impotens kan der være mange grunde til, og her er årsagerne ofte psykiske. Fuldstændig impotens er til gengæld mere fysisk. Potensproblemer stiger generelt med alderen. Hvis vi tager eksempel i 40-årige mænd, så vurderes det. At 40% oplever milde rejsningsproblemer. indimellem, mens 5% lider af fuldstændig impotens. Delvis impotens menes at stige med 10% for hver ti år, der går.

Årsager til impotens

Som sagt kan der både ligge fysiske og psykiske årsager bag. Det har ofte noget at gøre med stress, hormonniveauer og livsstil. Når vi taler om livsstil, kan det for eksempel skyldes alkohol, overvægt eller rygning. Men det kan også være på grund af medicin med bivirkninger. Stress og depression er dog nogle af de mest almindelige årsager. Præstationsangst, altså at du har svært ved at få rejsning sammen med en partner, men ikke når du er alene, ses også relativt hyppigt.

Kan behandles med terapi og livsstilsændringer

Den gode nyhed er, at impotens ofte kan behandles. Hvis du lider af psykisk impotens, så kan en mandeterapeut eller en sexolog ofte hjælpe. Det er muligt at læse specifikke tips på nettet, men det er også en glimrende investering at tale direkte med en ekspert, der kan vejlede dig. Hvis du har fast partner, så overvej at inddrage partneren og fortælle om dit problem, så I sammen kan prøve ting, der måske kan hjælpe på den psykiske impotens.

Hvis det drejer sig om fysisk impotens, bør du først og fremmest spørge en læge til råds. Nogle typer af medicin kan hjælpe dig med at opnå rejsning. Desuden kan lægen vurdere, om der er en underliggende grund til din impotens, som måske skyldes et andet helbredsproblem. Ellers kan fysisk impotens som regel også behandles med livsstilsændringer. Mere motion, bedre søvn, bedre kost og flere gode, aktive vaner har det ofte med at styrke kroppen og få den til at fungere bedre på alle måder.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her