Kør en tur rundt i det kvarter, hvor du bor – og du vil allerede der, se et hav af forskellige typer tagsten. Der er nemlig tagsten på de fleste huse i Danmark. Det er specielt de røde tagsten, der findes overalt – og det skriger nærmest Danmark i allerfineste form. Tagsten er noget af det, som har holdbarhed på ofte årtier og århundrede. Så når du kører forbi en villa, så kan de tagsten sagtens være over 100 år gamle. Alt efter kvalitet og arbejde så kan de holde i mange år – dog vil der altid komme et tidspunkt, hvor tiden er kommet til, at de skal skiftes. Hvilket jo giver mening, da dine tagsten nærmest dagligt er udsat for både vind og vejr. Da de jo netop er placeret øverst, så vil de også være det mest udsatte sted på dit hjem – det gælder hvad end solen skinner, det blæser, regn eller andet. 

Hvad er tagsten egentlig?

Tagsten har været at finde siden middelalderen. Formålet har altid været det samme – nemlig at holde os tørre fra vejret. Dengang var det som sagt de klassiske røde sten, der var at finde på de fleste huse. Det fortsatte egentlig et godt stykke frem og næsten helt frem til det 20. århundrede, var det primært røde tagsten, som var at finde rundt omkring. Dette er dog ikke sagen længere. Nu finder du et større udvalg af blandt andet røde, sorte og brune tagsten i forskellige nuancer. Der er altså mulighed for at vælge en farve, der passer til dine præferencer. Det tagsten kan, er, at de formet således, at de sidder sammen med nabostenen. Det betyder, at de sidder fast sammen og gør det nemmere for vandet at rende ned ad stenene og i afløbet. 

Fordele og ulemper ved tagsten?

Tagsten er noget af det dyreste på markedet, men er samtidig også det mest holdbare. Det betyder altså, at når du vælger at investere i det og købe nyt til dit hjem, så får du et holdbart tag og noget der samtidig tilføjer værdi til dit hjem. Det er f.eks. en fordel, hvis du ved, at det skal sælges inden for et par år. Tagsten giver dig også et smukt tag, som bidrager til hele udseendet af dit hjem. Det skal dog understreges, at det ikke er alle huse, der kan bære tagsten. Er husets spær ikke stærkt nok, er tagsten desværre udelukket. 

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her