Er du klar til at springe ud i iværksætteriet?

Har du altid ønsket dig at starte dit eget tøjfirma, eller begynde at sælge kosmetik?

Så kunne det godt være et godt tidspunkt at starte. Siden IVS selskabstypen blev oprettet er det blevet meget nemmere at starte ejet firma i Danmark. Så skal du i gang med produktion af eget kosmetik brand. Så bør du kraftigt overveje om du bør udleve drømmen nu.

IVS giver en mulighed for at oprette en virksomhed med 1 kr. i egenkapital, og derved arbejde henimod en større egenkapital på længere sigt. Når selskabet er blevet større og det samlede overskud udgør 50.000 kr.

Når du starter et firma bør du huske følgende 

# Er din idé konkret

Det er selvfølgelig en god idé at have idéen helt på plads, for at være sikker på hvor der er huller i dit koncept. Feks. hvis du har oplevet en stigning i markedet for bæredygtige økologiske creamer, så bør du over veje hvilke USP’er som du kan benytte dig af. Så du kan lukke dem hurtigst muligt, det er altid bedst at have en klar strategi og virksomheds idé før opstart.

# CVR-nummer

Når du skal starte egen virksomhed, er det første skridt, at registrere et CVR-nummer. Du registere dig ved at købe et CVR-nummer, hvor du herefter har forskellige muligheder, for at registrere din virksomhedstype. Hver type giver nye hæftnings muligheder. Enkeltmandsvirksomheden har tideligere være mest populær blandt iværksættere. Indtil det nye IVS type, som er skræddersyet til iværksættere blev en realitet. Dette samme gør sig gældende ved navngivning af virksomheden, har du holdt dig til kosmetik, kan det være praktisk at bruge et navn som kan relateres til den kosmetiske verden.

– Ved at registrere som IVS, betaler du et mindre beløb og hæfter ikke personligt for et eventuelt tab eller konkurs i virksomheden.

figurer

# Styr på finanserne

Som nystartet iværksætter er det vigtigt at have styr på de omkostninger som følger med. Det er meget vigtigt ikke at have flere omkostninger end virksomheden kan holde til. Her er kunsten at genere et overskud før der kommer flere omkostninger til virksomheden.

# Medarbejdere

Er du god til at have mange bolde i luften? Det finder du ud af i løbet af det første periode af din virksomheds levetid. Det er meget normalt at stå alene med alle arbejdsopgaverne, indtil et overskud har meldt sig stort nok til a kunne ansætte en medarbejder. PÅ den måde vil du også få mulighed for at få nogle flere kompetencer ind i din virksomhed. På den måde vil du kunne

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her