Der er rigtig mange forskellige brancher, hvor man anvender CNC bearbejdning. Det er nemlig en proces, der gør det nemt at producere mange forskellige produkter i meget store mængder og med en stor præcision. Der findes 3 forskellige former for CNC bearbejdning: CNc drejning, CNC fræsning og CNC bukning. Hvilken form man bør bruge, kommer an på hvad man skal have producere. Læs med her og lær meget mere om dette.

Hvorfor er CNC bearbejdning så populært?

CNC bearbejdning bliver brugt som produktionsmetode i mange forskellige industrier og er meget populært. CNC er en forkortelse for computer numerical control. Som navnet indikerer, er det maskiner, der bliver styret via en computer. Det gør det derfor muligt at producere produkter med en meget høj præcision. Det er også hovedårsagen til, at CNC bearbejdning er så populær en produktionsmetode. Virksomhederne får mulighed for at skræddersy deres produkt med deres ønskede mål. De har nemlig mulighed for selv at sende diverse mål, designs og meget mere. Derefter vil produktet så blive produceret til en meget stor nøjagtighed, da maskinerne jo er computerstyrede. Udover det er det også muligt for virksomhederne, at få producerer produkterne i store mængder på meget kort tid. Det er derfor en produktionsmetode, som man med fordel kan bruge til at producere små emner, der skal bruges i store mængder. Det kan fx være forskellige reservedele eller lignende. 

Man kan faktisk også producerer i næsten alle forskellige former. Der kan produceres emner i alt lige fra hjul til cylindere, hvilket er endnu en grund til, at produktionsmetoden er så populær. Når man skal lave små reservedele, er det nemlig meget vigtigt, at man kan producere i mange forskellige former. De små reservedele har nemlig ofte meget forskellige forme, og det er derfor vigtigt at have den mulighed.

CNC fræsning har mange fordele

CNC var altså en forkortelse for computer numerical control. Som tidligere nævnt er der 3 forskellige former for CNC bearbejdning. Der er henholdsvis CNC fræsning, drejning og booking. Når man skal vælge hvilken form man vil anvende, skal man overveje, hvad man skal producere. CNC fræsning er en meget populært form for CNC bearbejdning. CNC fræsning går det nemlig muligt producere mange forskellige emner. Man kan producere alt fra tandhjul til maskindele og reservedele.

3 store fordele ved at anvende CNC fræsning: 

  • Mulighed for meget hurtig produktion
  • Produktionen har en meget stor præcision
  • Man kan producere emner i mange forskellige forme

cnc

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her