Rigtig mange mennesker arbejder i et heftigt arbejdsmiljø med meget aktivitet blandt kollegaerne, som kræver samarbejde på kryds og tværs af afdelinger. Der er derfor også mange der kender, at det er svært at koncentrere sig med den støj som det aktive miljø medbringer. Derudover kan meget larm, mangel på koncentration og et indelukket indeklima ligeledes i visse tilfælde forsage hovedpine. Det kan derfor være en god ide at tænke på at få akustikpanel og plantevægge. Læs mere her.

Gratis lagerfoto af 4k-baggrund, blade, close-up

Et dårligt indeklima kan have længerevarende konsekvenser

Et dårligt indeklima på en arbejdsplads, bliver forsaget af dårlig udluftning og begrænset adgang til åbne vinduer, døre og loftudluftning. Et dårligt indeklima på arbejdspladsen, kan have konsekvenser i ens hjemmeliv. Dårligt indeklima kan nemlig i mange tilfælde, have en effekt af træthed og mange oplever at de får hovedpine. Denne hovedpine går ikke altid bare væk, og ved at dagligt at komme tilbage til arbejdspladsen kan det give en hel del ubehag for de ansatte. Hovedpinen og trætheden vil lige ledes kunne fører til en udbredt de motivation, og derfor give dårligere arbejdsresultater. 

Konstant støj er demotiverende

Det samme gælder hvis et arbejde er præget af en konstant støj. Støj kommer de mange samtaler der foregår samtidigt på et alligevel begrænset arbejdsareal. Mange arbejdspladser har derfor valgt at løse problemerne med dårligt indeklima og støj, med plantevægge og akustikpanel. Plantevæggene giver en bedre udluftning, da det øger ilt mængden på arbejdspladsen og dermed føles luften mere friskt. Et akustikpanel har den brillante effekt, at den formindsker støjniveauet i rum. Det kan bådes bruges derhjemme, men ses mest på arbejdspladser. Et akustikpanel opsuger støjen og sikrer at lyden ikke transporteres videre i rummet. Et akustikpanel er en løsning som mange arbejdspladser bruger, da de fleste arbejdspladser kræver at afdelinger arbejder på kryds og tværs af hinanden. Dette skaber en masse støj og unødvendigt aktivitet i form af folk der går fra plads til plads og forstyrre de igangværende arbejdere. 

Mødeborde formindsker aktiviteten

Dette kan dog også løses ved eksempelvis brug af mødeborde. Pointen med et mødebord er at de forskellige afdelinger, i tilfælde af samarbejde, møder ved store borde i midten af rummet, som dermed formindsker behovet for at gå på kryds og tværs af kontoret.

 Ved et mødebord er der mulighed for at:

  • Holde møder om strategi og kommende beslutninger
  • Tage en 5 minutters pause efter behov
  • Skabe bedre fællesskab m fællesspisning

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her